Autorka i voditeljka emisije Ženergija na RadioAparatu, Zoe Gudović, razgovarala je prošle nedelje s Ivanom Miučić, jednom od pokretačica radionce queer tanga za žene u Beogradu.

Zoe i Ivana su razgovarale o queer tangu, plesu punom emocija, koji u sebi sjedinjuje čvrstinu, ali odiše i mekoćom i nežnošću, o plesu koji je i energičan, progresivan, plesu koji je napeto gledati, ali i igrati, kao i o tome kako izgleda kada tango plešu dve žene, ili dve osobe bez obzira na njihov rod, kao i kako izgleda kada u tangu umesto tradiocionalne uloge muškarca koji vodi, vodi žena. Dakle u emisiji ćete moći da čujete šta je zapravo queer tango, kome je namenjen, kako ga poqueeriti i na koji način se tradicionalni rodni stereotipi razbijaju u queer tangu.

Ivana se takođe bavi i biciklizmom, aktivizmom, i finansijska koordinatorka je u organizacijama Geten i Konsultacije za lezbejke. Na dnevnom nivou ruši patrijarhat plešuci queer tango i razbijajući rodne stereotipe.

Ukoliko želite da se prijavite na radionicu queer tanga, pišite nam na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. uz  naslov imejla "Queer tango".

Snimak emisije možete poslušati na linku ispod:

Priredila: MJ