8mart marsŽenska romska mreža, Mreža žena protiv nasilja, Mreža Žena u crnom Srbije i Sindikalne sekcije žena organizuju protestni marš 8. marta sa početkom u 13 časova na Trgu Republike u Beogradu. Za više informacija, možete se obratiti Zoe Gudović na telefon 063 455 845 ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

SOLIDARNOST - INTERNACIONALIZAM - KONTINUITET

SOLIDARNOST sa svim potlačenima i ugnjetavanima; radnicama i radnicima kojima kapitalisti deru kožu sa leđa sve uz blagoslov države i crkve, nezaposlenima kojima vlast sa prezirom baca mrvice, penzionerkama i penzionerima kojima se preti da će im oduzeti već zarađeno, zaboravljenim ženama i muškarcima na selu, sa omladinom kojoj je oduzeta budućnost, sa Romkinjama i Romima osuđenim isključivo na bedu, sa LGBT populacijom osuđenom na život u strahu, sa azilantkinjama i azilantima osuđenim na progon.

INTERNACIONALIZAM, jer samo ujedinjenji narodi Balkana, samo ujedinjeni narodi sveta, mogu srušiti ujedinjeni svetski kapital koji proizvodi samo siromaštvo i ratove, koji iscrpljuje sve prirodne resurse planete, a milijarde ljudi proglašava za nepotrebni višak.

KONTINUITET borbe protiv svih oblika nepravdi čiji su uzrok patrijarhat i kapitalizam - od štrajkova radnica i radnika započetih još u XIX veku, borbe za emancipaciju žena, preko antifašističke borbe svih naroda i narodnosti Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, studentskih borbi, i svih emancipatorskih pokreta,

Marširamo, jer mi nećemo odustati od naših prava i pretvoriti se u podanice!


Facebook event: https://www.facebook.com/events/1599932343577186 


Vidimo se u nedelju na Trgu Republike!